Preşedintele Igor Dodon a fost întâmpinat cu protest la Londra
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Igor Dodon a fost întâmpinat cu protest la Londra

Igor Dodon se află într-o vizită la Londra, a fost întâmpinat de diasporă cu un mic protest. Astfel, mai mulţi cetăţeni s-au adunat în faţa Institutului Regal pentru Afaceri Internaţionale din Marea Britanie, cunoscut mai mult ca „Chatham House” cu pancarte pe care, în limba engleză, erau scrise mai multe mesaje: Igor Dodon un dezastru moldovenesc, Dodon unde-s cei 3000 de refugiaţi etc.

Participanţii la protest au publicat ulterior o fotografie în care se vede cum Dodon intră în clădire, imaginea a fost însoţită cu următorul mesaj: „DodON este în LondON! Domnul NePreşedinte a intrat şi nici măcar nu sa salutat. El trebuie să vadă asta şi să citească. Nu-i nimic îl aşteptăm la ieşire. Revenim cu detalii!”.

Organizatorii au publicat şi un document în care anunţă de ce au ieşit la protest. Potrivit acestuia, ei protestează fiindcă în ciuda promisiunilor electorale Dodon nu a ajutat la investigarea furtului miliardului, pentru Dodon ar fi colaborat cu Plahotniuc şi au schimbat sistemul electoral, iar diaspora care nu-l susţine, acum nu este reprezentată, pentru şeful statului şi Aparatul Preşedintelui este o structură netrasparentă ş.a.

La două ore distanţă de postarea grupului FreeMoldova şi şeful statului a venit cu un mesaj despre întâlnirea pe care a avut-o la Chatham House, însă el nu a menţionat nimic de protestul organizat de diasporă.

Am participat la „masa rotundă”, care a fost organizată de Institutul Regal pentru Afaceri Internaţionale din Marea Britanie, cunoscut mai mult ca „Chatham House”. Potrivit reprezentanţilor Institutului, aceasta a fost primul caz cînd Preşedinte al Moldovei a vorbit la tribuna celui mai influent „ think tank” din Marea Britanie şi a unuia dintre cele mai importante trei centre din Europa. Discuţia a fost în formatul restrîns doar pentru experţii specializaţi în problemele regiunii noastre", a scris Dodon.

Similare
RECOMANDĂRI