Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a vizitat mai multe oraşe din Ucraina distruse de armata rusă

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova a vizitat mai multe oraşe din Ucraina distruse de armata rusă şi a susţinut o conferinţă de presă alături de omologul său de la Kiev. Igor Grosu a reiterat faptul că Republica Moldova condamnă ororile comise de ruşi şi rămâne solidară cu poporul ucrainean.

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu deputatul Lilian Carp, a fost în oraşele Bucea, Irpin, Gostomel, distruse de armata rusă, şi a consemnat pe o reţea socială ceea ce a văzut.

Igor Groşu şi preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, au purtat discuţii despre sacţiunile împotriva Rusiei, despre integrarea europeană a celor două state, problema transnistreană şi ajutorul umanitar oferit ucrainenilor.

IGOR GROSU, preşedintele Parlamentului, Republica Moldova: „Cu vehemenţă condamnăm ororile şi distrugerile produse de armata rusă. Cu tărie susţinem independenţa, suveranitatea şi integritatea Ucrainei”.

RUSLAN STEFANCIUK, preşedintele Radei Supreme, Ucraina: „Ucraina şi Republica Moldova nu sunt doar nişte state care menţin relaţii bune de vecinătate şi au respect reciproc, însă noi mereu am recunoscut independenţa teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova. Noi suntem foarte îngrijoraţi în ce priveşte ultimele informaţii apărute în presa rusească, despre probabilitatea de a atrage regiunea transnistreană şi de pune la cale mai multe provocări”.

În cadrul întrevederii, Igor Grosu a comunicat disponibilitatea de a detaşa în Ucraina un contingent de genişti pentru operaţiuni de deminare pentru ca  populaţia civilă să fie în siguranţă. Guvernul Republicii Moldova a acordat până acum ajutoare umanitare de aproape 1,2 milioane de euro regiunilor Viniţa şi Odesa. Acum este în pregătire următorul pachet umanitar cu produse medicale.  
Similare
RECOMANDĂRI