Prima vizită în străinătate a noului ministru de Externe. Nicu Popescu este la Washington
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Prima vizită în străinătate a noului ministru de Externe. Nicu Popescu este la Washington

Nicu Popescu a început astăzi prima vizită în străinătate în calitate de ministru de Externe, acesta se află în Statele Unite ale Americi, la Washington. Ministrul spune că urmează câteva zile foarte pline, cu mai multe întâlniri şi întrevederi oficiale. 

„Una dintre primele vizite oficiale planificate încă de la investirea guvernului Maia Sandu este cea care pe care o încep astăzi în Statele Unite ale Americii, unul dintre cei mai importanţi parteneri stragici de dezvoltare ai ţării noastre. Urmează câteva zile foarte pline, cu mai multe întâlniri şi întrevederi oficiale în Washington. 

Ministrul urmează să se întâlnească cu diaspora din SUA.

„Vă aştept pe toţi cei care veţi fi în zonă marţi, 18 iunie, la ora locală 18.00 la sediul ambasadei noastre (2101 S Street NW, Washington D.C 20008) pentru a discuta împreună despre cum vedem viitorul ţării noastre. În tot efortul nostru de a readuce Republica Moldova pe drumul cel bun diaspora joacă şi va juca un rol fundamental.”

Tot astăzi ambasadoarea Republicii Moldova în SUA, Cristina Balan, şi-a anunţat demisia. Anunţul a fost făcut pe pagina sa de Facebook, unde a menţionat că plecarea sa are legătură cu schimbarea puterii de la Chişinău. 

Noul ministru de Externe: Vectorul european este singurul pe care trebuie să îl aibă R. Moldova, el continuă
Similare
RECOMANDĂRI