Procuratura Generală propune instituirea completelor de judecători pentru examinarea fraudei bancare
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Procuratura Generală propune instituirea completelor de judecători pentru examinarea fraudei bancare

Procurorul general intervine cu iniţiativa instituirii completelor de judecători, specializaţi în examinarea dosarelor vizând ”furtul miliardului” şi a celor conexe. Despre această iniţiativă, Alexandr Stoianoglo a sesizat deja Consiliul Superior al Magistraturii şi Ministerul Justiţiei, care urmează să examineze subiectul şi să adpropte o decizie în acest sens.

Iniţiativa prevede crearea completelor la nivelul Judecătoriei mun.Chişinău (sediile Ciocana şi Buiucani) şi Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău, cu desemnarea judecătorilor specializaţi în soluţionarea acestor categorii de dosare.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, implementarea respectivului proiect este dictat de necesitatea accelerării procedurii de examinare judecătorească a acestor categorii de dosare care trenează pe rolul instanţelor de mai bine de 5 ani. 

În opinia procurorului general, o asemenea stare de lucruri este de actualitate mai ales acum, când Procuratura Anticoruţie şi PCCOCS au în gestiune, inclusiv în faze avansate de finalizare, mai multe cauze penale de corupţie şi conexe fenomenului, care sunt parte integrantă a dosarului penal, generic numit „furtul miliardului”. Odată transmise în judecată, este imperativ ca ele să fie examinate competent şi într-un ritm accelerat de către complete de judecători specializaţi, se spune în comunicatul emis de Procuratură.
Similare
RECOMANDĂRI