Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii” anunţă noi granturi de până la 40.000 Euro fiecare pentru organizaţiile de suport în afaceri
Sursa foto:radiochisinau.md Vizualizari:

Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii” anunţă noi granturi de până la 40.000 Euro fiecare pentru organizaţiile de suport în afaceri

Programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii” (EU-CBM V), finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de PNUD Moldova, anunţă lansarea unui nou concurs de granturi pentru organizaţiile de suport în afaceri, asociaţiile sectoriale sau organizaţiile non-guvernamentale cu experienţă în dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale, care vor contribui la crearea de sinergii pentru comunităţi de afaceri competitive pe ambele maluri ale râului Nistru.

Organizaţiile selectate vor ajuta afacerile de pe ambele maluri să abordeze prin eforturi comune provocările existente, care au fost intensificate de criza COVID-19. Proiectele propuse trebuie să prezinte o soluţie inovativă pentru a rezolva o problemă existentă, comună pentru mediul de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului.

Vor avea prioritate propunerile care vor aborda elementelor principale, în special: elaborarea/dezvoltarea unei soluţii de afaceri, a unui modul de instruire pentru beneficiarii-ţintă şi o campanie de comunicare si vizibilitate pentru a asigura aprobarea comunităţii şi sustenabilitatea.

Participanţii la concurs se vor asigura că soluţia lor va fi consultată, validată şi integrată de beneficiarii vizaţi şi de comunităţi, acolo unde este cazul (i.e. administraţii publice locale, şcoli profesionale, centre de tineret, asociaţii de producători, grup de IMMM-uri, mediul academic, etc.) şi va continua să funcţioneze eficient după finalizarea proiectului, prezentând o foaie de parcurs detaliată, care arată cum vor fi realizate obiectivele stabilite. Propunerile care implică într-o măsură mai mare fetele şi femeile vor avea punctaj suplimentar la evaluare.

Participanţii la concurs pot solicita granturi în valoare de până la 40.000 Euro. Contribuţiile proprii şi a partenerilor, sunt încurajate. Toate activităţile urmează să se desfăşoare în perioada martie 2022 – mai 2023. Informaţii adiţionale despre concurs sunt accesibile aici.

Termenul-limită pentru depunerea cererilor cu propunerile de proiect este 4 februarie 2022, ora locală 16:30.

Programul „Măsuri de Promovare a Încrederii” (EU-CBM V) va organiza o sesiune online pentru informarea participanţilor pe 14 ianuarie 2022, ora 14:00. Cei interesaţi sunt rugaţi să se înregistreze accesând acest formular: https://cutt.ly/TU69xz5

Programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

 

Similare
RECOMANDĂRI