Răspunsul lui Vlad Filat în legătură cu banii fiului său, de unde provin aceştia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Răspunsul lui Vlad Filat în legătură cu banii fiului său, de unde provin aceştia

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, spune că nu cunoaşte provenienţa banilor fiului său, Luca Filat, care trăieşte în Londra şi a ajuns în vizorul autorităţilor londoneze deoarece nu putea demonstra provenienţa banilor pe care îi are. Filat dă asigurări că aceşti bani nu ar fi din Republica Moldova, declaraţia a fost făcută în timpul unui interviu pentru ProTv Chişinău.

Vlad Filat a declarat că nu ţine legătura cu fiul său şi nu este la curent cu ce se ocupă acesta în Marea Britanie. "Am discutat despre aceasta cu avocatul meu, de la el am aflat ce s-a îmtâmplat." 

"Eu cu Luca am avut două convorbiri telefonice şi o vizită, e feciorul pe care îl iubesc, dar din pacate nu am comunicat pe acest subiect. Dar banii nu au legătură cu R. Moldova”, a declarat Vlad Filat.

Amintim că fiul fostului premier a ajuns în vizorul autorităţilor londoneze la începutul anului curent. Acesta a fost forţat să predea aproape jumătate de milion de lire sterline fiind suspectat că banii pe care i-ar cheltui provin din activităţi ilegale ale tatălui său. Ordinele prin care s-a dispus să fie îngheţate mai multe tranzacţii efectuate de Luca Filat au fost emise încă în mai 2018. Potrivit autorităţilor londoneze, tânărul student ar fi plătit în avans chiria pentru un penthouse în sumă de aproape 400 de mii de lire sterline. 
 

Luca Filat ar fi dus o viaţă extravagantă cheltuind sume importante pentru bunuri şi servicii de lux, printre acestea numărându-se şi un Bentley „Bentayga” de 200 000 de lire sterline cumpărat de la o reprezentanţă Mayfair.  

Similare
RECOMANDĂRI