Regimul de vize cu Brazilia urmează a fi abolit
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Regimul de vize cu Brazilia urmează a fi abolit

Regimul de vize cu Brazilia urmează a fi abolit pentru cetăţenii R. Moldova. Comisia politică externă şi integrare europeană a aprobat, în şedinţa de astăzi, desfăşurată on-line, avizul consultativ de iniţiere a negocierilor şi aprobarea semnării Acordului, încheiat prin schimb de note, între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Federative Brazilia privind abolirea vizelor de scurtă şedere pentru titularii paşapoartelor ordinare.

Acordul va oferi posibilitatea cetăţenilor din Republica Moldova şi Brazilia, titulari de paşapoarte ordinare, de a călători reciproc fără vize în scopuri turistice, de tranzit sau de afaceri, pentru o perioadă ce nu depăşeşte 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile.

Proiectul documentului reglementează condiţiile de intrare, şedere şi tranzitare a teritoriilor celor două ţări de către cetăţenii ambelor state.

”Actualitatea Acordului în cauză este determinată de interesul comun al Republicii Moldova şi al Republicii federative Brazilia de a impulsiona, diversifica şi dezvolta relaţiile de prietenie şi colaborare între ţări, de a facilita interacţiunea dintre oamenii de afaceri şi de a dezvolta turismul”, se menţionează în nota informativă a proiectului.

Acordul urmează a fi încheiat pentru o perioadă nedeterminată.

În 2014, Parlamentul a ratificat un acord similar pentru abolirea regimului de vize cu Brazilia, care nu a intrat în vigoare din motivul neîndeplinirii procedurilor interne de către partea braziliană.

Similare
RECOMANDĂRI