Renato Usatîi: „Igor Dodon ştia de mult timp despre cea de-a doua identitate a lui Vlad Plahotniuc”
Sursa foto:ştiri.md Vizualizari:

Renato Usatîi: „Igor Dodon ştia de mult timp despre cea de-a doua identitate a lui Vlad Plahotniuc”

Renato Usatîi susţine că Vlad Plahotniuc deţine a doua identitate încă din martie 2018. Acesta şi-ar fi făcut cel de-al doilea paşaport cu pretexul de a participa la eliberarea piloţilor moldoveni deţinuţi ostatici în Afganistan.

„Plahotniuc şi-a creat a doua identitate în mai 2018, atunci când împreună cu Dodon participau la eliberarea piloţilor moldoveni din Afganistan. Doar că Plahotniuc a participat în aceeaşi măsură la această eliberare cum a participat şi Maia Laguta. Plahotniuc şi-a mai făcut paşapoarte şi în timpul apropiat voi demonstra probe,” a declarat primarul de Bălţi, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii Cutia Neagră la TV8.

Mai mult decât atât, Usatîi se arată convins de faptul că preşedintele ţării, Igor Dodon ar fi cunoscut despre faptuil că Plahotniuc are două identităţi.

„Preşedintele Igor Dodon ştia de mai mult timp despre cea de-a doua identitate a lui Vlad Plahotniuc, care şi-a făcut paşaportul prin intermediul SIS-ului, în anul 2018. 

Primarul de Bălţi a mai anunţat că şi omul de afaceri rus Gherman Ghorbunţov deţine dubla identitate a Republicii Moldova sub numele Peotor Chirov, obţinută tot cu ajutorul lui Vlad Plahotniuc.

„Tot el i-a făcut lui Gherman Gurbunţov o altă identitate cu ajutorul căreia poate circula fără probleme prin Uniunea Europeană. Astăzi, pe Gorbunţov îl cheamă Piotr Chirov, cetăţean al Republicii Moldova. Acest paşaport era ca să nu apară în vizorul UE şi SUA. În timpul apropiat voi demonstar probe”, a menţionat Usatîi. 

Amintim că Preşedintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, Chiril Moţpan, a anunţat cu puţin timp în urmă că fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc deţine dublă identitate în Republica Moldova. 

Similare
RECOMANDĂRI