Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România va asigura apă potabilă pentru locuitorii din trei raioane ale Republicii Moldova

Locuitorii din raioanele Ungheni, Nisporeni şi Făleşti vor avea, în sfârşit, apă de calitate pentru consum. În urma unui acord semnat între Guvernele României şi Republicii Moldova, in cele trei raioane vor aparea reţele de alimentare cu apă potabilă. Guvernul de la Chişinău a aprobat astăzi documentul ce reglementează construcţia acestor apeducte.

Lipsa apei potabile este o problemă acută în raioanele Ungheni, Nisporeni şi Făleşti.
 
Autorităţile au in atenţie de mult această problemă dar soluţiile au intarziat sa apara. Proiectul a fost iniţiat în 2014. De altfel, în raionul Făleşti au şi început lucrarile de construcţie la apeduct dar, intre timp, au fost abandonate, spune premierul Maia Sandu.
 
Primul ministru a cerut, chiar, o anchetă în acest caz. Potrivit datelor PNUD Moldova, aproape 44% din populaţia ţării nu are acces la apă potabilă de calitate. Se estimează şi că 80% din fântâni, care adesea reprezintă sursa principală de apă în sate, nu întrunesc normele de siguranţă. Mai mult, aproximativ 54% din probele de apă preluate de la şcoli depăşesc concentraţia maximă de substabnte daunatoare, pe când 20% din probe nu indeplinesc parametrii de siguranţă microbiologică.
 
Similare
RECOMANDĂRI