Numărul deputaţilor care astăzi au părăsit PD va creşte. Cebotari: Mai târziu vom discuta şi despre un nou proiect politic
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Numărul deputaţilor care astăzi au părăsit PD va creşte. Cebotari: Mai târziu vom discuta şi despre un nou proiect politic

Şase deputaţi democraţi au anunţat astăzi că părăsesc Partidul Democrat şi vor crea un grup parlamentar. Pavel Filip consideră că aceştia au fugit din PD. Fiind prezent în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, deputatul Vladimir Cebotari, unul dintre cei şase deputaţi, a declarat că el nu vrea să spele rufele în public dar are aşteptări ca numărul deputaţilor care au părăsit Partidul Democrat să crească în curând.

„Noi avem alte opinii în privinţa unor lucruri şi alte viziuni. Noi vrem o poziţie mult mai clară în privinţa ce înseamnă astăzi PDM şi unde ne îndreptăm, vrem un angajament mult mai clar vis-a-vis de vectorul nostru european. Noi ne dorim ca în Partidul Democrat unele procese să decurgă altfel. Noi suntem pentru reevaluarea tuturor dosarelor politice care trezesc semne de întrebare.

Fiind întrebat cum comentează declaraţia lui Renato Usatîi care a spus astăzi că numărul democraţilor care vor pleca din partid va ajunge la 16, Vladimir Cebotari a declarat că are aşteptări ca numărul deputaţilor care au părăsit Partidul Democrat să crească în curând.

„Cu siguranţă viziunile pe care le împărtăşim noi, cei care am ieşit din PD, le susţin şi alţi membri de partid. Noi avem aşteptări ca numărul deputaţilor care astăzi au ieşit din PD să crească,” a menţionat deputatul PDM, Vladimir Cebotari.

Fiind întrebat dacă cei şase deputaţi vor forma acum un nou partid sau vor adera altui partid, Vladimir Cebotari a spus că mai târziu vom discuta despre un nou proiect politic.

Fiind şi el prezent în platou, deputatul PPDA, Igor Munteanu a declarat că Partidul Democrat trebuie să mulţumească pentru această fisură si pentru că a ajuns în această situaţie propriilor membri.

„Partidul Democrat de foarte multe ori şi-a dezamăgit alegătorii. Cauza a ceea ce au acum este anume acel confort de a avea putere deplină. Atâta timp cât Plahotniuc mai influenţează unele grupuri din PD este complicat să îşi amelioreze situaţia acest partid. PPDA este deschis pentru discuţii cu toată lumea şi chiar vom fi bucuroşi,” a delcarat Igor Munteanu.

Deputatul PSRM, Grigore Novac, la rândul său, este de părerea că nu este sens să faci astfel de acţiuni cum au făcut cei şase deputaţi iar PSRM nu are nici un interes să îi ia în tabăra lor acum.

„Noi încercăm să dăm mai puţină atenţie la ceea ce se întâmplă în PD. Nu este primul caz, şi noi, PSRM am trecut prin asemenea momente când colegii ne-au părăsit. Noi nu avem nici un interes faţă de destămarea PD, cei care umblă ala dintr-o parte în alta, mâine poimâine o să-i strângă altcineva,” a menţionat deputatul PSRM, Grigore Novac.

Amintim că şase deputaţi democraţi au anunţat astăzi că părăsesc Partidul Democrat şi vor crea un grup parlamentar. E vorba despre Andrian Candu, Sergiu Sârbu, Vlad Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Pandevici şi Grigore Repeşciuc. Ei spun că vor crea un grup distinct în legislativ şi că părăsesc formaţiunea politică pentru că ar merge într-o direcţie greşită, negociind, în culise, o coaliţie cu socialiştii.

Recent, în emisiunea Punctul pe Azi, de la TVR MOLDOVA, preşedintele formaţiunii, Pavel Filip, anunţa că nu există o scindare în interiorul Partidului Democrat şi că nu crede în eventualitatea ruperii fracţiunii PDM.

La aceeaşi temă: 

Diacov sugerează că „grupul Candu” va fuziona cu un partid din R. Moldova

Andrian Candu spune că l-a sunat aseară pe Vlad Plahotniuc şi i-a spus despre decizia de a părăsi Partidul Democrat

Reacţia lui Pavel Filip, după anunţul celor 6 deputaţi privind plecarea din PD

Similare
RECOMANDĂRI