Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sistemul automatizat de gestionare şi eliberare a actelor permisive pentru întreprinzători a fost îmbunătăţit

Sistemul automatizat de gestionare şi eliberare a actelor permisive pentru întreprinzători a fost îmbunătăţit. Acum agenţii economici pot depune online, într-un singur loc, cererea de obţinere a documentelor. Pot achita online, prin intermediul cardului corporativ, costul serviciului, şi pot urmări în ce etapă de elaborate se află actul.

Dumitru Romaniu este administratorul unei companii de distribuţie. Agentul economic afirmă că înainte de a fi lansat Ghişeul unic pentru eliberarea actelor permisive, stătea ore în şir în rând, pentru a obţine documentele de care avea nevoie.

„Era o birocraţie foarte mare. Pierdeam foarte mult timp util în timpul zilei pentru a depune actele, a face xeroxuri. Odată cu lansarea sistemului informaţinonal, Ghişeul Unic,în primul rând, am economisit foarte mult timp ca companie la depunerea actelor, s-a limita însăşi lista actelor”, A SPUS Dumitru Romaniu.

Din 151 de acte permisive existente, în sistemului automatizat de gestionare şi eliberare a acestor documente, sunt deja configurate şi operaţionale 131 de acte. Dintre care, deocamdată, disponibile online sunt doar 69 de acte.
Similare
RECOMANDĂRI