Spitalul Clinic Militar Central acordă asistenţă medicală persoanelor suspecte de COVID-19
Vizualizari:

Spitalul Clinic Militar Central acordă asistenţă medicală persoanelor suspecte de COVID-19

Spitalul Clinic Militar Central (SCMC) oferă sprijin instituţiilor medicale strategice în spitalizarea şi testarea stării sănătăţii persoanelor suspecte de infectare cu virusul COVID-19 la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Potrivit şefului SCMC, colonel medic Vladimir Trofimov, în perioada 30 martie-6 aprilie, instituţia a primit peste 100 de cetăţeni, care aveau simptome specifice noului coronavirus. „În conformitate cu procedurile stabilite, pacienţii respectivi sunt transportaţi la spitalul militar cu ambulanţele Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească din toate localităţile din ţară. Aici li se fac toate analizele necesare, pacienţii testaţi pozitiv fiind transportaţi de urgenţă la instituţiile medicale strategice pentru tratament. Ceilalţi sunt plasaţi la domiciliu, la supravegherea medicilor de familie din localităţi”, a spus colonelul Trofimov.

Sursa a specificat că instituţia dispune de circa 50 de paturi pentru spitalizarea pacienţilor respectivi, dar şi personal medical calificat, bine-pregătit şi asigurat cu echipat modern corespunzător.

Ministrul Apărării Alexandru Pînzari a apreciat eforturile medicilor SCMC, care au intervenit în acţiunile de combatere a noului coronavirus.

”Doar prin responsabilitate, suport, grijă şi solidaritate vom putea depăşi această perioadă dificilă! Aduc mulţumiri medicilor Spitalului Clinic Militar Central al Ministerului Apărării, care au oferit ajutor autorităţilor odată cu declararea stării de urgenţă în ţara noastră, în legătură cu pandemia COVID19, oferind ambulanţe pentru transportarea pacienţilor cu semne de infectare cu COVID-19 la care, din fericire, testele s-au dovedit a fi negative”, a spus ministrul Pînzari.

 

Similare
RECOMANDĂRI