Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sprijin european pentru Centrul de Plasament Temporar pentru persoane cu dizabilităţi din Bălţi

Un lot consistent de mijloace de protecţie împotriva virusului SarsCov2 a fost oferit Centrului de Plasament Temporar pentru persoane cu dizabilităţi din Bălţi. Este vorba de măşti, salopete şi alte obiecte medicale necesare instituţiei. Valoarea donaţiei depăşeşte 170 de mii de lei şi a fost oferită de Uniunea Europeană şi Fundaţia Soros din Republica Moldova.

Potrivit administraţiei Centrului, ajutorul este extrem de util pentru a preveni răspândirea virusului în instituţia de îngrijire, mai ales, că acolo a fost înregistrat un caz de infecţie cu SarsCov2.

„Avem un beneficiar care este in spital. Ne straduim sa prevenim”, a declarat PAVEL FLOREA, directorul Centrului.

Valoarea lotului de mijloace de protecţie se ridică la 172 de mii de lei.

„În lotul care se doneaza avem masti de protectie, masti pentru ingrijitori, salopete de unica folosinta si laminate, tot ce tine de ingrijirea pacientilor si personalului medical”, a declarat OLESEA TABARCEA, director excutiv, Clinica Universitară Bălţi.

Centrul de Plasament Temporar pentru persoane cu dizabilităţi din Bălţi găzduieşte peste 400 de persoane. Potrivit administraţiei, un singur rezident al centrului s-a infectat cu noul coronavirus şi a fost internat în spital.
 
Similare
RECOMANDĂRI