Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sprijin în lupta cu pandemia pentru Poliţia de Frontieră a R. Moldova

Două tone de dezinfectant, lămpi germicide cu lumină UV şi pulverizatoare. De toate acestea beneficiază, de acum înainte, angajaţii Poliţiei de frontieră în lupta cu noul coronavirus. Donaţia a fost făcută de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. Echipamentele au fost primite în cadrul unei ceremonii oficiale.Două tone de dezinfectant, lămpi germicide cu lumină UV şi pulverizatoare. De toate acestea beneficiază, de acum înainte, angajaţii Poliţiei de frontieră în lupta cu noul coronavirus. Donaţia a fost făcută de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. Echipamentele au fost primite în cadrul unei ceremonii oficiale.

Pe lângă dezinfectat şi lămpi germicide, anajaţii poliţiei de frontieră au primit şi covoroaşe dezinfectante, ce pot fi folosite la intrarea în instituţiile publice, dar şi aparate destinate dezinfectării încăperilor. 

"Este un utilaj predestinat dezinfectării încăperilor care dispersează soluţian biocidă la nivel de fum. Nebulizator care dispersează în particule foarte, foarte mici. Este foarte binevenit. Ele sunt cinci la număr".

Şeful Poliţiei de Frontieră, Corneliu Groza, a mulţumit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie pentru această donaţie. El a declarat că echipamentele îi vor proteja de infecţie atât pe poliţiştii de frontieră cât şi pe cetăţenii care traversează graniţele.

CORNELIU GROZA, şef, Poliţia de Frontieră: "Vreau să subliniez importanţa consolidarea capacităţilor internaţionale de realizare ca răspuns la COVID-19, prin dotarea poliţiştilor de frontieră cu echipament performat de detecţie a persoanelor cu statut febril şi asigurarea punctelor de trecere cu infrastructura necesară care vine să asigurea atât protejarea angajaţilor Poliţiei de Frontieră, cât şi cetăţenii".

GHENADIE CREŢU, manager de programe, OIM: "Funcţia de gestionare a frontierei este unul dintre cele mai importante atribute ale unui stat suveran. Aveţi o misiune nobilă şi ne pare bine că vă putem oferi suport în realizarea acestei misuni deloc uşoare". 

Până acum, 79 de angajaţi ai Poliţiei de frontieră din Republica Moldova s-au infectat cu noul coronavirus. 
Similare
RECOMANDĂRI