Toate informaţiile înregistrate de Serviciul 112 vor fi stocate pe un termen de până la 10 ani
Sursa foto:impacttv.md Vizualizari:

Toate informaţiile înregistrate de Serviciul 112 vor fi stocate pe un termen de până la 10 ani

Toate informaţiile înregistrate la Serviciul unic 112 vor fi stocate pe un termen de până la 10 ani într-un sistem informaţional automatizat, care până în prezent funcţiona în regim de testare. Acest fapt va permite o gestionare mai bună a datelor, elaborarea statisticilor, dar şi eficientizarea activităţii Serviciului 112. Guvernul a aprobat astăzi Regulamentul privind modul de ţinere a Registrului de stat format de Sistemul informaţional automatizat al Serviciului naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112 (RS 112).

Documentul reglementează procesul de administrare a RS 112, care este sursa oficială de date sistematizate referitoare la apelurile şi înştiinţările de urgenţă recepţionate de la cetăţeni. Acesta conţine descrierea situaţiilor de urgenţă, informaţiile despre victimă, locul aflării apelantului, termenul în care s-a reacţionat şi rezultatul intervenţiei serviciilor specializate de urgenţă.

De asemenea, Regulamentul stabileşte obligaţiile instituţiilor implicate în crearea şi ţinerea Registrului. Astfel, Ministerul Economiei şi Infrastructurii în calitate de posesor al RS 112 va asigura administrarea Registrului. Acumularea datelor, precum şi completarea fişelor apelurilor de urgenţă vor fi asigurate de către Serviciul 112. Totodată, furnizori de informaţii pentru RS 112 vor fi Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii, Sănătăţii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Apărării.

Accesul la Registru va fi oferit instituţiilor de profil în baza unei cereri cu specificarea numelui, prenumelui şi funcţiei deţinute de către solicitant. În acelaşi timp, Regulamentul mai conţine măsuri care vin să asigure securitatea şi confidenţialitatea datelor prelucrate.

Similare
RECOMANDĂRI