Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Trei decenii de la adoptarea Declaraţiei de Suveranitate. Ce spun autorităţile şi cetăţenii

Trei decenii de la adoptarea Declaraţiei de Suveranitate au reprezentat un motiv în plus pentru autorităţile de a Chişinău de a lansa noi promisiuni. În timp ce preşedintele Igor Dodon susţine că suveranitatea este un element important al statalităţii, premierul Ion Chicu se plânge că PIB-ul actual al Republicii Moldova este mai mic decât era pe timpul sovietic, dar este convins că viaţa poate deveni mai bună. De cealaltă parte, cuvântul suveranitate a ajuns doar un sunet gol pentru cei mai mulţi cetăţeni. Dezamăgiţi şi indignaţi, oamenii spun că Republica Moldova nu este suverană, iar cei care s-au perindat la guvernare nu au făcut nimic pentru a trimite acasă armata rusă de ocupaţie.

Igor Dodon susţine că Republica Moldova are nevoie de câteva teme de guvernare ferme, prin care să fie reparate daunele aduse de oligarhii.

" ... mi-am dat seama, că ţara are nevoie de un set de abordări noi în politica internă şi externă, are nevoie de câteva teze de guvernare foarte ferme, prin care să fie reparate daunele aduse de oligarhie, iar însăşi oligarhia, în cele din urmă, să fie dată jos de la putere.", a scris IGOR DODON, preşedintele Republicii Moldova, pe Facebook.

Pe site-ul Guvernului a apărut un mesaj de felicitare din partea premierului Ion Chicu. El recunoaşte că suntem dezbinaţi şi doar greutăţile ne unesc. Premierul a promis că va creşte nivelul de trai în sate pentru a convinge cetăţenii să se întoarcă în Republica Moldova.

„Suntem dezbinaţi şi ne macină conflictele interne. Ne unesc spitalele îmbătrânite. Ne uneşte tristeţea plecării copiilor care nu au încredere că Moldova poate fi la fel de dezvoltată ca alte ţări. Vom creşte nivelul de viaţă în toate localităţile Moldovei. Vom deveni mai uniţi şi mai prietenoşi, şi vom convinge copiii noştri să aleagă Moldova”, a spus Ion Chicu pe Fcebook.

Cetăţenii nu mai cred însă în promisiuni. S-au convins de bunăstarea oferită de guvernaţi şi au înţeles ce înseamnă suveranitatea.
Similare
RECOMANDĂRI