Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ucraina dă asigurări că nu se va atinge de râul Nistru

Nimeni nu se va atinge de râul Nistru! Republica Moldova şi Ucraina negociază un acord de funcţionare a complexului hodroenergetic nistrean aşa încât să nu afecteze cu nimic calitatea apei din Nistru.

La solicitarea Chişinăului, cele două ţări s-au adresat şi la Comisia Europeană pentru a oferi asistenţă în expertiza într-un studiu ecologic de impact, după ce Ucraina anunţase că intenţionează să construiască 6 hidrocentrale pe Nistru, lucru care ar fi afectat grav calitatea apei.

Acest lucru nu se mai poate întâmpla, ne asigură autorităţile pentru că atât Republica Moldova cât şi Ucraina au ratificat Acordul de la Roma. Râul Nistru este o sursă importantă de apă potabilă pentru Republica Moldova dar şi pentru oraşul ucrainean Odesa.
 
PAVEL FILIP, prim-ministrul Republicii Moldova: "Şi public au fost făcute mai multe declaraţii, chiar ieri, premierul Groisman chiar pot să-l citez – niciun energetician nu-l va convinge că este mai importantă instalarea unei turbine electrice decât păstrarea şi dezvoltarea ecosistemului râului Nistru".
Similare
RECOMANDĂRI