ULTIMA ORĂ. UPDATE: Bărbatul răpit în această dimineaţă de către structurile de la Tiraspol, eliberat
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

ULTIMA ORĂ. UPDATE: Bărbatul răpit în această dimineaţă de către structurile de la Tiraspol, eliberat

UPDATE: Cetăţeanul R. Moldova care a fost răpit în această dimineaţă de către structurile de la Tiraspol a fost eiberat. Informaţia a fost confirmată pentru ProTV Moldova de către responsabili din cadrul Guvernului.

Amintim că în dimineaţa zilei de astăzi pe podul dintre localităţile Sănătăuca şi Camenca, reprezentanţii structurilor de la Tiraspol au răpit un cetăţean al R. Moldova, locuitor în stânga Nistrului, care se deplasa spre locul de muncă. Cetăţeanul a fost urcat cu forţa într-un automobil şi transportat într-o direcţie necunoscută. Potrivit Biroului de Reintegrare, nu se cunoaştea nimic despre starea sau locul în care se afla.

„Acest caz revoltător de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului şi de sfidare a actelor de bază ale operaţiunii de pacificare se adaugă la lista fărădelegilor comise pe parcursul lunii octombrie de aşa-numitul „mgb” în sectorul de Nord al Zonei de Securitate, iar Delegaţia Republicii Moldova consideră că a fost posibil inclusiv datorită toleranţei unor membri ai Comisiei care refuză chiar şi punerea în ordinea de zi a problemei în cauză”, susţine Delegaţia Republicii Moldova în CUC.

Membrii Comisiei Unificate de Control au avut astăzi o întrunire la Bender, dar, nefiind aprobată ordinea de zi, şedinţa Comisiei Unificate de Control a fost amânată cu o săptămână.

Delegaţia Republicii Moldova în CUC a subliniat că, în timp ce alte delegaţii ezită să condamne prezenţa şi acţiunile ilegale în Zona de Securitate ale structurilor de forţă subordonate Tiraspolului, aceste structuri îşi continuă cu impertinenţă abuzurile îndreptate asupra populaţiei.

„Pentru noi este important să eliminăm din perimetrul de responsabilitate a Forţelor Mixte de Pacificare structurile de forţă, care nu au dreptul să se afle acolo, iar prin aceasta să excludem sechestrarea oamenilor şi îngrădirea liberei circulaţii”, a notat conducătorul delegaţiei Republicii Moldova. El a cerut eliberarea imediată şi necondiţionată a tuturor cetăţenilor sechestraţi în Zona de Securitate şi deţinuţi ilegal de structurile subordonate Tiraspolului.

În luna octombrie, forţele de securitate de la Tiraspol au răpit alţi patru cetăţeni ai Republicii Moldova, printre care un poliţist de la Floreşti.
Similare
RECOMANDĂRI