Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ultimul sunet din acest an şcolar pentru elevii din R. Moldova. Manifestările tradiţionale din curtea şcolii au avut loc doar în faţa calculatoarelor

Astăzi a sunat ultimul clopoţel din acest an şcolar pentru elevii din Republica Moldova. Din cauza pandemiei, nu au mai fost organizate manifestările tradiţionale în curtea şcolii ci doar în faţa calculatoarelor. Profesorii Liceului Moldo-Finlandez din Chişinău, împreună cu câţiva tehnicieni, au făcut o transmiune live inedită pentru absolvenţi, ca un adevărat show de televiziune.

Aşa s-a desfăşurat evenimentul pentru absolvenţii Liceului Moldo-Finlandez din Chişinău. Fiecare a sunat din clopoţel de acasă, din curte sau grădină. Pentru că virusul nu poate sta în calea tradiţei, fix la ora zece, profesorii au dat start  transmisiunii live a evenimentului de închiere a anului şcolar. 

Emoţionaţi, profesorii au urcat pe scenă, având în faţă o sală goală. 

ION GRECU, director adjunct Liceul Moldo-Finlandez: "Efectul când vreai să ai în faţă o mulţime mare de oameni. Şi nu-i vezi scaunele sunt goale şi cumva asta m-a emoţionat".

La eveniment a participat a un singur absolvent - şefa de promoţie Maria Sadovei. Ea a primit cheia cunoştinţelor de la directorul şcolii. 

MARIA SADOVEI, absolvent, şef de promoţie: "Nu m-am aşteptat niciodată la aşa un eveniment, când scaunele sunt goale, prietenii nu sunt lângă tine ca să-i poţi îmbrăţişa, este ceva foarte straniu. Să văd toată şcoala fericită cum aplaudă".

Alţi 35 de absolvenţi au fost prezenţi în faţa monitoarelor de acasă pentru a urmări evenimentul. Fiecare a înregistrat din timp mesaje şi urări către profesori şi colegi. 

"Mulţumesc colegilor pentru toate momentele petrecute împreună, vă doresc succes în noua etapa a vieţii. Mulţumesc din tot sufletul profesorilor, care au dat dovadă de izvoare nesecate de înţelepciune", au spus elevii.

Cu lacrimi în ochi, diriginta Dina Calancea a transmis mesaje emoţionante foştilor elevi: "Tristeţe, o melancolie şi dacă nu şi lacrimi, când ştiam că ei trebuie să iasă îmbrăcaţi în robe frumos. În acestă perioada am învăţat când de important este timpul. Să-l tăim de caliate şi oamenii să-i preţuim".

Programul a fost regizat cu multă atenţie. Pentru ca tot evenimentul transmis live să alcătuiască un program captivant.
 
LILIA GUMA, PR manager, Liceul Moldo-Finlandez: "Evenimentul a fost pregit de o echipă mai mare decât cei care s-au văzut pe ecrane, echipa de tehnicieni în jur de zece persoane, elevii au contribuit au filmat, au făcut filmuleţe părinţii ecestora, profesorii au filmat de acasă".

Mai multe instituţii de învăţământ au înregistrat din timp un program dedicat acestei zile şi au făcut transmisii live. În acest an, elevii nu au susţinut exemene şi nici Bacalaureatul. Absolvenţii îşi vor ridica diplomele mai târziu, iar acestea vor fi recunoscute la nivel internaţional. Potrivit ultimelor informaţii, elevii ar putea reveni la şcoală pe întâi septembrie.
 
Similare
RECOMANDĂRI