Un grup de elevi a venit cu idei şi iniţiative de amenajare a parcurilor din Chişinău
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Un grup de elevi a venit cu idei şi iniţiative de amenajare a parcurilor din Chişinău

Viceprimarii municipiului Chişinău Angela Cutasevici şi Victor Chironda au primit vineri la Primărie un grup de elevi de la Liceul Teoretic „Ion Creangă", însoţiţi de învăţătoarea lor. Subiectul discuţiei s-a axat pe aspectul şi dotarea parcurilor din oraş, pentru ca aceste spaţii să fie mai atractive pentru oamenii de toate vârstele. Iniţiativa copiilor se înscrie într-un concurs de robotică.

Elevii au informat reprezentanţii municipalităţii despre anumite iniţiative de ale lor: şi-au propus să motiveze semenii să renunţe pentru câteva ore pe zi la gadget-uri în favoarea activităţilor sănătoase: plimbări în parcuri, jocuri, practicarea sportului etc.

Anterior vizitei la Primărie, micii voluntari au realizat un sondaj printre colegi, despre cum şi-ar dori copiii să vadă spaţiile de agrement din Chişinău. În opinia lor, un parc ideal ar trebui să dispună de tobogane acvatice, Lego land-uri, teatru în aer liber, teren de fotbal, carusele, spaţii de distracţii adaptate pentru persoanele cu mobilitate redusă, drumuri pentru pietoni şi ciclişti etc. Totodată, parcurile sunt dotate cu grupuri sanitare, magazine eco, indicatoare etc. Elevii au realizat şi un business plan, cu toate cheltuielile posibile, sugerând în care parcuri din oraş ar putea fi aplicate ideile lor.

Viceprimarul Angela Cutasevici i-a felicitat pe micii voluntari pentru iniţiativă, dorindu-le succes la concurs şi i-a încurajat să mai vină cu astfel de iniţiative, pentru a face oraşul nostru mai atractiv şi mai prietenos pentru cetăţenii săi.

La rândul său, Viceprimarul Victor Chironda a apreciat ideile tinerilor şi le-a vorbit, în context, despre câteva iniţiative ale Primăriei, în scopul amenajării parcurilor mari din Chişinău. Viceprimarul i-a asigurat că va ţine cont de propunerile lor.

Similare
RECOMANDĂRI