Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Unii cetăţeni nu au avut acces în Parlament chiar de "Ziua Uşilor Deschise"

Uşi deschise în Parlament, dar nu pentru toţi cetăţenii. Deşi Legislativul a organizat astăzi ziua uşilor deschise, mai mulţi oameni simpli care au venit să-şi spună păsul deputaţilor, au făcut cale întoarsă şi asta pentru că… nu s-au înregistrat în prealabil.

De ziua uşilor deschise, standurile informative ale instituţiilor care raportează Parlamentului au fost amenajate pe holurile Legislativului. Vizitatorii au aflat despre activitatea instituţiilor publice şi modul în care pot participa la luarea deciziilor. Studenţii şi copiii au fost cei mai dornici de a călca pragul Parlamentului.

La Parlament, cetăţenii au avut ocazia să vadă sala de şedinţe, muzeul Legislativului, dar şi sala de presă. Şeful Parlamentului spune că instituţia pe care o conduce este una deschisă cetăţenilor.

De cealaltă parte a uşii parlamentului se aflau însă mai mulţi oameni care nu au avut acces în instituţie. Motivul? Nu s-au înregistrat din timp. 

Aceşti doi bătrâni spun că au vrut să profite de ziua uşilor deschise în Parlament şi să vorbească cu preşedintele Candu despre situaţia fiului lor, condamnat la închisoare. Dar au bătut drumul degeaba.

Este al doilea an consecutiv când Parlamentul organizează ziua uşilor deschise. Evenimentul se înscrie în programul de acţiuni dedicate Zilei Internaţionale a Democraţiei, marcată anual pe data de 15 septembrie.
Similare
RECOMANDĂRI