Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Unioniştii au organizat un flashmob în faţa MAI: Cer anularea interdicţiei de a intra în Republica Moldova aplicată lui George Simion

Flashmob în faţa Ministerului de Interne. Mai mulţi unionişti basarabeni îi cer ministrului Andrei Năstase să anuleze interdicţia aplicată anul trecut lui George Simion de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

Documentul a fost semnat de două partide politice şi două Asociaţii Obşteşti.

La scurt timp după desfăşurarea flashmob-ului, Biroul pentru Migraţie şi Azil a venit cu o reacţie pe site-ul Ministerului de Interne: „Decizia privind declararea cetăţeanului străin drept persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova poate fi anulată doar de către instanţa de judecată. În prezent, cererea de chemare în judecată cu privire la anularea acestei decizii se află pe rol la Judecătoria Chişinău, sediul Rîşcani”.

George Simion a încercat la sfârşitul săptămânii trecute să treacă frontiera Republicii Moldova prin vama Leuşeni, însă autorităţile i-au interzis accesul. Acesta a avertizat atunci autorităţile moldoveneşti că, dacă în cel mult o săptămână nu va fi soluţionată această problemă, dânsul intenţionează să intre în greva foamei.

Amintim că la 1 octombrie 2018, George Simion a primit intedicţie de a intra în Republica Moldova pe o perioada de 5 ani. Măsura a fost impusă de Biroul pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, instituţie subordonată Ministerului de Interne.
Similare
RECOMANDĂRI