Uniunea Avocaţilor, îngrijorată de numărul în creştere al avocaţilor infectaţi cu coronavirus. Se solicită intervenţia autorităţilor
Vizualizari:

Uniunea Avocaţilor, îngrijorată de numărul în creştere al avocaţilor infectaţi cu coronavirus. Se solicită intervenţia autorităţilor

Uniunea Avocaţilor din R. Moldova îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu numărul în creştere al avocaţilor infectat cu coronavirus. UA se arată îngrijorată de faptul că lipsesc măsurile de precauţie în cadrul instituţiilor de drept.

În acest context, UA condamnă vehement atitudinea instituţiilor faţă de protejarea avocaţilor în cadrul procedurilor juridice.

„Creşterea numărului de infectări în rândul angajaţilor din cadrul instanţelor de judecată, Centrului Naţional Anticorupţie şi în rândul procurorilor, reprezintă nemijlocit şi un focar de infecţie pentru avocaţi, care nefiind informaţi şi protejaţi, devin vulnerabili în faţa virusului.

Tăinuirea existenţei unui focar în cadrul unei instituţii, permiterea circulaţiei persoanelor în cadrul instituţiei fără de a purta mască şi mănuşi, lipsa verificării la intrare a stării de sănătate a persoanelor, precum şi organizarea examinării dosarelor în masă, fac ca situaţia să devină una periculoasă pentru sănătatea avocaţilor şi a familiilor lor”, se spune într-un comunicat de presă al Uniunii.

Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova, solicită în mod public din partea Comisiei Naţionale Extraordinare în Sănătate Publică,  Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii, Consiliului Superior al Procurorilor, dar şi a altor instituţii abilitate, să intervină şi să asigure protecţie maximă pentru participanţi şi beneficiarii serviciilor publice din cadrul instituţiilor de drept.

Instituţia avocaţială se arată îngrijorată faţă de creşterea numărului de avocaţi infectaţi în urma prestării de servicii în cadrul instituţiilor abilitate activităţii sale profesionale.

„Neimplicarea autorităţilor la acest capitol, inevitabil face ca Uniunea Avocaţilor să ia atitudine, prin informare masivă a avocaţilor cu privire la igienă precară din cadrul instituţiilor şi până la îndemnarea de a nu participa la acţiunile planificate în cadrul instituţiilor de drept”, se mai spune în comunicat.

Similare
RECOMANDĂRI