Vicepreşedintele Parlamentului, despre sentinţa în cazul omorului de la Atrium: Asistăm la lupta înverşunată între judecătorii şi procurorii, loiali lui Dodon şi Plahotniuc
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vicepreşedintele Parlamentului, despre sentinţa în cazul omorului de la Atrium: Asistăm la lupta înverşunată între judecătorii şi procurorii, loiali lui Dodon şi Plahotniuc

Situaţia în justiţia din Republica Moldova degradează, iar sentinţa pronunţată ieri în cazul omorului de la Atrium este o dovadă a unei „lupte înverşunate între judecătorii şi procurorii, loiali lui Dodon şi Plahotniuc”. De această părere este vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Slusari, care a venit cu un comentariu pe marginea acestui caz, în care ambii acuzaţi au fost achitaţi.

„Unde-i reforma justiţiei ? Unde-i evaluarea judecătorilor şi procurorilor de către experţi străini?

Cănd a fost instituit guvernul vostru în noiembrie 2019, Ion Chicu a zis că în TREI zile urmează să fie luate nişte decizii importante pentru reforma justiţiei. Au trecut 7 luni. Asistăm la degradarea situaţiei şi lupta înverşunată între judecătorii şi procurorii, loiali lui Dodon şi Plahotniuc. Iar cetăţenii şi business suferă în continuare de la injustiţia tot mai cuprinzătoare.

Mai aşteptăm ceva de la acest guvern”, se întreabă Alexandru Slusari. 

Amintim că, deşi procurorii au cerut câte 15 ani de închisoare pentru fiecare din cei doi luptători K1 implicaţi acum doi ani într-o bătaie, din care a rezultat decesul unei persoane, ambii acuzaţi au fost achitaţi ( unul în totalitate, altul parţial, fiind amendat doar). 

DOC. Sentinţa motivată în cazul omorului de la Atrium. Instanţa a concluzionat că învinuirea celor doi luptători K1 este „neîntemeiată şi nefondată”

Similare
RECOMANDĂRI