Vicepreşedintele Partidului Democrat, Andrian Candu, ar fi plecat la Washington. Cebotari - ştiu că este plecat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vicepreşedintele Partidului Democrat, Andrian Candu, ar fi plecat la Washington. Cebotari - ştiu că este plecat

Vicepreşedintele Partidului Democrat, Andrian Candu, ar efectua în aceste zile o vizită la Washington, SUA scrie NewsMaker. De menţionat că vizita lui Candu nu a fost anunţată.

Potrivit aceleaşi surse, vizita are loc pe fondul crizei politice din Moldova, asociată cu dorinţa PD-ului de a nu transmite puterea noii guvernări.

Vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari fiind întrebat la o emisune tv de la tv8 dacă este sau nu Andrian Candu plecat în SUA a evitat să răspundă. Declarând că ştie că este plecat din ţară, dar nu poate spună unde. Motivul că Candu este de negăsit - e pentru că probabil s-ar afla în avion, spune Cebotari.  

Legitimitatea noului guvern a fost deja recunoscută de aproape toţi partenerii cheie ai R. Moldova. În acelaşi timp, până acum, Washingtonul a vorbit mai puţin despre acest subiect.

„Alegerile parlamentare din 24 februarie au fost competitive şi s-au desfăşurat în conformitate cu regulile de bază. Voinţa poporului moldovenesc exprimată în aceste alegeri trebuie respectată fără implicare. Asigurarea unui viitor prosper şi democratic pentru Moldova şi cetăţenii săi este un obiectiv comun pe care Statele Unite vor continua să îl sprijine”, a menţionat într-o declaraţie Departamentul de Stat al SUA.

Ieri, Nicu Popescu, Ministrul Afacerilor Externe din Guvernul Sandu a rechemat-o pe Cristina Balan, Ambasador în Statele Unite ale Americii, la Chişinău, pentru consultări. Prezenţa Cristinei Balan este solicitată la Chişinău pentru vineri, 14 iunie 2019, transmite blocul ACUM printr-un comunicat.

Similare
RECOMANDĂRI