Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Astăzi în toată lumea, inclusiv în Republica Moldova, este marcată Ziua Internaţională a Democraţiei

Astăzi, în toată lumea, inclusiv şi în Republica Moldova este marcată Ziua Internaţională a Democraţiei. Pentru mulţi basarabeni democraţia din ţara noastră reprezintă însă doar un simplu cuvânt scris în Constituţie, ce a fost uitat de cei de la guvernare.

De democraţia din Republica Moldova se îndoiesc tocmai şi cei de la putere, care, la rândul lor îşi doresc şi speră să trăiască într-un stat democratic.

„Trebuie să recunoaştem că trăim cu dvs într-o societate care nu poate fi nici declarată pe deplin democratică având problemele cu care se confruntă, în sistemul de justiţie, în sistemul de asigurări sociale”, a spus MONICA BABUC, vicepreşedinte al Parlamentului.

„Noi ne-am dori fiecare să avem o democraţie adevărată. Un stat în care puterea să fie realiztată de către popor”, a declarat ADRIAN LEBEDINSCHI, deputat PSRM.

„Pentru ca bunăstarea pe care o promitem în alegeri şi în afara lor să fie modelul de democraţie pe care îl dorim şi pe care îl putem atinge”, a menţionat IGOR MUNTEANU, deputat PPDA.

Începând cu anul 2008, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a stabilit ca data de 15 septembrie să fie sărbătorită ca Zi Internaţională a Democraţiei.
Similare
RECOMANDĂRI