Ziua funcţionarului public. Maia Sandu: Avem nevoie de funcţionari publici competenţi, recrutaţi, evaluaţi promovaţi în baza performanţe
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ziua funcţionarului public. Maia Sandu: Avem nevoie de funcţionari publici competenţi, recrutaţi, evaluaţi promovaţi în baza performanţe

Astăzi este marcată Ziua funcţionarului public. Cu această ocazie, prim-ministrul Maia Sandu a venit, în numele său, dar şi a întregului Guvern, cu un mesaj de felicitare.

„Cu prilejul Zilei funcţionarului public, în numele Guvernului Republicii Moldova, dar şi al meu personal, vă transmit sincere felicitări şi urări de sănătate, prosperitate şi realizări în activitatea dedicată societăţii şi cetăţeanului.

Serviciile publice sunt cunoscute în majoritatea ţărilor ca servicii de interes general, fiind vitale pentru toată lumea. Acestea au o influenţă decisivă asupra calităţii vieţii tuturor oamenilor şi sunt esenţiale pentru societate în ansamblul ei. Pentru a se putea asigura accesul, în cele mai bune condiţii, al întregii populaţii la servicii publice de calitate, avem nevoie de funcţionari publici competenţi, recrutaţi, evaluaţi şi promovaţi în baza calităţilor profesionale şi performanţei în îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Numai un personal motivat, dedicat activităţii profesionale şi orientat spre realizarea misiunii instituţiei în care activează, poate satisface interesele legitime ale oamenilor.

Acum, poate mai mult decât oricând, avem nevoie de ridicarea prestigiului serviciului public şi al oamenilor care muncesc în administraţie. Pentru că funcţionarul public este reprezentantul statului care se află pe prima linie în procesul de interacţiune cu oamenii şi de funcţionarul public, de implicarea şi atitudinea lui depind sporirea încrederii cetăţenilor în instituţiile statului, respectiv modul în care este perceput statul de către cetăţeni.

Stimaţi funcţionari publici,

Sunt convinsă că spiritul de loialitate faţă de interesul public şi profesionalismul fiecăruia dintre dumneavoastră ne va permite să avansăm spre o societate modernă şi prosperă, spre un viitor demn, pe care îl merităm cu toţii.

Vă aduc cele mai calde cuvinte de mulţumire şi profundă gratitudine pentru activitatea nobilă pe care o realizaţi zi de zi”, a scris Maia Sandu.

Similare
RECOMANDĂRI