Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ziua Naţională a României, celebrată la Chişinău. Zeci de oameni au mărşăluit pe străzile oraşului şi au desfăşurat un tricolor de 102 metri lungime

La mulţi ani România, la mulţi ani români de pretutindeni. Astăzi se împlinesc 102 ani de la Marea Unire şi este ziua celor ce simt cu adevărat româneşte. La Chişinău, Ziua Naţională a României a fost celebrată printr-un marş al Unirii. Zeci de oameni au mărşăluit pe străzile din centrul oraşului şi au desfăşurat imens tricolor de 102 metri lungime – un simbol al anilor care s-au scurs de la marele act istoric al Unirii tuturor românilor.

Participanţii la Marşul tricolorului au trecut prin faţa principalelor instituţii de stat din centrul Chişinăului, dar şi a unor obiective culturale, renovate cu sprijinul financiar al României - Sala cu Orgă şi Teatrul Naţional Mihai Eminescu.

„Sunt prezenţi oameni de toate vârstele, care au venit să spună un singur lucru: la mulţi ani România, la mulţi ani români. Oriunde în lume v-aţi afla să ştiţi că noi n-am ales să ne naştem români, noi am avut onoarea şi norocul să ne naştem români”, a spus Vlad Bileţchi, preşedinte, Asociaţia UNIREA ODIP

Marşul Tricolorului s-a încheiat în faţa sediului Ambasadei României de la Chişinău cu un recital de muzică patriotică.

Ziua Naţională a României este sărbătorită pe 1 decembrie şi marchează înfăptuirea României Mari de la 1918, când Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banatul, Crişana şi Maramuresul s-au unit cu Patria Mam.
 
Similare
RECOMANDĂRI