Centenarul Marii Uniri: Vacanţă altfel în Grădina Cetăţii Râşnov pentru copiii din localitate şi cei care se vor afla în vizită
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Centenarul Marii Uniri: Vacanţă altfel în Grădina Cetăţii Râşnov pentru copiii din localitate şi cei care se vor afla în vizită

Un număr de 220 de ateliere interactive, o instalaţie interactivă ''Povestea unui steag tricolor - 2018'' şi publicarea cărţii ''Povestea unui steag tricolor - 1918'' sunt cuprinse în proiectul ''Vacanţa altfel'', care se va desfăşura în perioada 1 iulie - 1 august în Grădina Cetăţii Râşnov.

Proiectul ''Vacanţa altfel'' vizează implementarea unor activităţi într-o manieră ludică, de promovare a unor valori culturale locale într-un obiectiv de patrimoniu din România prin metodele educaţiei nonformale. El se doreşte a fi o alternativă viabilă la petrecerea timpului liber pentru beneficiarii direcţi ai proiectului, prin participarea lor activă la ateliere şi instalaţii interactive, care au ca scop educaţia nonformală într-un spaţiu cultural şi promovarea valorilor de patrimoniu ale comunităţii, informează într-un comunicat de presă transmis AGERPRES de Primăria Râşnov şi Asociaţia Mioritics, organizatorii evenimentului.

La proiect pot participa pe lângă copiii din Râşnov şi cei care se vor afla în vizită la Cetatea Râşnov, pe parcursul lunilor iulie şi august.

Pentru instalaţia de celebrare a Centenarului ''Povestea unui steag tricolor -2018'', vizitatorii vor avea la dispoziţie un stand/o masă unde vor găsi bucăţi de material textil (dimensiune 20x30 cm) în cele trei culori ale steagului şi vor putea folosi o bucată de material pe care să scrie un mesaj pentru România şi pentru români cu ocazia Centenarului. Vor putea apoi să lipească bucata de material pe panourile de lemn şi să îşi facă o poză tip selfie lângă steagul tricolor. Treptat acest steag va deveni din ce în ce mai mare şi va fi amplasat în dreapta şi în stânga Turnului Batory din Grădina Cetăţii astfel încât să fie vizibil pentru toţi vizitatorii.

''Estimăm un număr de minim 25 de persoane care vor participa în fiecare zi, adică aproximativ 1600 de persoane până la finalul proiectului ce vor acoperi aproximativ 96 metri de steag (48 metri lungime şi doi metri lăţime). Dat fiind profilul foarte divers al vizitatorilor, putem spune că rezultatul aşteptat este un steag tricolor realizat de români din toate colţurile României şi de cei aflaţi în concediu în România'', precizează organizatorii.

Intrarea la toate activităţile din cadrul proiectului este gratuită.
RECOMANDĂRI