Consiliul General al Municipiului Bucureşti, vot pentru Unirea României cu Republica Moldova
Sursa foto:infoprut.ro Vizualizari:

Consiliul General al Municipiului Bucureşti, vot pentru Unirea României cu Republica Moldova

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a semnat o Declaraţie de Unire a României cu Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de Lucian Iliescu, consilier general din partea Partidului Mişcarea Populară, relatează Infoprut.

Municipiul Bucureşti susţine înfrăţirea imediată cu localităţile din Republica Moldova, care, în mod deschis şi asumat, şi-au exprimat sau îşi vor exprima dorinţa de unire cu patria mamă, România. (…) Solicităm parlamentarilor Republicii Moldova şi României să emită o declaraţie comună privind reîntregirea ţării şi a neamului românesc, după care să elaboreze şi să adopte în regim de urgenţă un pachet de legi privind reunirea Basarabiei cu România. Dacă unirea noastră de azi e una simbolică, să ne ajute Dumnezeu ca ea să fie un pas hotărâtor spre unirea deplină. (…) Prin prezenta declaraţie de unire ne exprimăm bucuria de a sărbători împreună cu fraţii noştri de pretutindeni Centenarul Unirii”, a dat citire Declaraţiei Lucian Iliescu, potrivit sursei citate.

Ieri s-au împlinit 100 de ani de la semnarea, în Sfatul Ţării Republicii Moldova, a unirii Basarabiei cu România, fapt pentru care noi, CGMB, trebuie să ne asumăm o declaraţie de unire, un act ce nu are valoare juridică, dar are o valoare morală însemnată şi pentru românii noştri din Republica Moldova şi pentru noi ca români, pentru întregirea ţării” a punctat Lucian Iliescu.

RECOMANDĂRI