​Judeţul Tulcea s-a înfrăţit cu raionul Soroca din Republica Moldova
Sursa foto:cjtulcea.ro Vizualizari:

​Judeţul Tulcea s-a înfrăţit cu raionul Soroca din Republica Moldova

Judeţul Tulcea şi raionul Soroca au semnat o înţelegere de cooperare. La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean, şi secretarul de stat Veaceslav Şaramet, din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

„Mă bucur că am reuşit să facem acest pas, care începe prin a ne cunoaşte unii pe ceilalţi, dar care va trebui concretizat de-a lungul timpului în colaborări în mai multe domenii: cultură, educaţie şi ştiinţă, sănătate, administraţie  locală, mediu, economie şi investiţii, sport, turism şi agricultură. Este o relaţie de cooperare pe care românii, în marea lor majoritate, şi-o doresc extrapolată la nivelul întregii Republici Moldova. Dar istoria se scrie în timp, sper ca timpul să ne fie favorabil nouă, tuturor celor care vorbim româneşte şi simţim româneşte. Să lăsăm timpul să rezolve aceste lucruri cu calm, spre binele celor două ţări“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.
      
IMG_0017.jpg

„Este o onoare că suntem primul raion din Republica Moldova care va semna un acord de colaborare şi înfrăţire cu Judeţul Tulcea. Chiar dacă suntem în parametri mai mici, un raion nu se compară cu un judeţ, important este că dorinţa şi intenţiile sunt egale. Fraţii între fraţi se ajută şi este o mare mulţumire din partea sorocenilor că am simţit că atât Guvernul României, cât şi dumneavoastră sunteţi alături de noi, ne ajutaţi să facem paşi concreţi spre marea familie Uniunea Europeană“, a declarat preşedintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean.

IMG_9948.jpg
 
Prezent la întâlnire, secretarul de stat Veaceslav Şaramet a precizat că, în contextul sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire şi având în vedere iniţiativa Ministerului pentru Românii de Pretutindeni de a organiza campania „Centenar prin Înfrăţire”, campanie de înfrăţire a judeţelor din România şi a sectoarelor Municipiului Bucureşti cu unităţi administrativ-teritoriale similare din statele unde există comunităţi de români, Consiliul Judeţean Tulcea se înfrăţeşte în acest an nu numai cu raionul Soroca, ci şi cu raionul Cahul din Republica Moldova.
RECOMANDĂRI