Maluri de Prut. Piatra Neamţ - oraşul în care ReUnirea s-a înfăptuit deja
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maluri de Prut. Piatra Neamţ - oraşul în care ReUnirea s-a înfăptuit deja

Biblioteca Judeţeană ”G.T. Kirileanu” Neamţ a găzduit zilele trecute Gala de încheiere a proiectului ”Maluri de Prut-Basarabia necunoscută” desfăşurat în parteneriat cu Radio România Chişinău, din octombrie 2017. La eveniment au participat o parte dintre scriitorii şi oamenii de cultură din R. Moldova care pe parcursul a mai bine de un an au mers la Piatra Neamţ şi au susţinut conferinţe pe teme legate de istoria şi realităţile actuale.

Printre participanţii la eveniment au fost directorul Liceului ”Lucian Blaga” din Tiraspol, Ion Iovcev, expertul în comunicare Vlad Ţurcanu, analistul Nicolae Negru, istoricii Gheorghe şi Elena Negru, istoricii Octavian Ţicu şi Mariana Ţăranu, demograful Valeriu Sainsus şi profesorul Ion Mărgineanu - care, anul acesta a parcurs pe jos peste 500 de kilometri din dragoste pentru România, scrie Radio Chişinău.

Chitariştii şi compozitorii Viorel Burlacu şi Victor Buruiană de la Chişinău, au susţinut, în cadrul galei, un recital de cântece patriotice.

”Marea Unire de la 1918 rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românilor, pentru că fiecare dintre noi prin limbă, identitate şi istorie naţională, prin valorile pe care le avem, suntem şi vom fi întotdeauna aici” a menţionat în deschiderea evenimentului Mihaela Mereuţă, directoarea bibliotecii din Piatra Neamţ, gazda evenimentului.

Mai multe detalii şi fotografii de la eveniment găsiţi aici.

 

RECOMANDĂRI