Manifestaţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, duminică, la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Manifestaţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, duminică, la Chişinău

„Marea Adunare Centenară“, dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, are loc astăzi, duminică 25 martie, de la ora 12:00, la Chişinău, printre cei care şi-au anunţat participarea aflându-se Traian Băsescu şi Ludovic Orban.

În afara fostului preşedinte al României şi a liderului PNL, mai sunt aşteptaţi primarul Sectorului 1 din Bucureşti Dabiel Tudorache, Constantin Codreanu, deputat al Partidului Mişcarea Populară, dar şi primari, şi consilierii care au votat declaraţiile simbolice de Unire, precum şi toţi cei care îşi doresc unirea.   De asemenea, şi preşedintele USR Dan Barna împreună cu o delegaţie formată din membri ai partidului va fi prezent la Chişinău.  

Din Republica Moldova şi-au confirmat prezenţa la eveniment Partidul Liberal, Partidul Naţional Liberal, Partidul Unităţii Nationale şi Partidul Liberal Reformator.  

Manifestaţia este programată să înceapă de la ora 12:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitala Republicii Moldova, fiind aşteptaţi peste 100.000 de oameni.
 

Întrunirea se anunţă a fi una paşnică, chiar dacă, spun liderii mişcării unioniste, oamenilor li se inoculează frica că ar putea avea loc provocări.

Potrivit preşedintelui Mişcării Civice ”Tinerii Moldovei”, Anatol Ursu ”În sate, foarte mulţi mă întreabă ce se va întâmpla pe 25 martie. Dacă nu vom fi atacaţi. Astăzi m-a sunat cineva din Municipiul Chişinău şi mi-a zis că se teme să nu fie cumva o baie de sânge, că noi trebuie să vorbim nu doar cu poliţia dar dacă va fi ne voie să intervină armata.  Nici nu ştiam cum să reacţionez. Este şi de râs dar şi de plâns. Lumea este la propriu intimidată şi speriată să nu participe la acest eveniment. Va fi o manifestare absolut paşnică, va fi o sărbătoare. Suntem în linie dreaptă pentru Unire”, a declarat Anatol Ursu, într-o conferinţă de presă.

Primarul satului Puhoi, raionul Ialoveni, Petru Frunze, i-a chemat pe susţinătorii Unirii să nu le fie teamă.


 
RECOMANDĂRI