Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Marşul Centenarului se încheie mâine, la Chişinău, cu o adunare populară

Apel de participare la „Marea Adunare Centenară”. Partidul Liberal Democrat din Moldova îi îndeamnă pe basarabenii care cred în dezideratul Unirii să meargă mâine în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a-i întâlni pe tinerii care au parcurs pe jos 1.300 de kilometri, de la Alba-Iulia până la Chişinău.

"PLDM împărtăşeşte aspiraţiile cetăţenilor şi membrilor săi care urmăresc dezideratul Unirii. Suntem alături de ei în momentele festive de celebrare a 100 de ani la realizarea idealului naţional de a ne reuni provinciile istorice într-un singur stat naţional. Îndemnăm să participe şi semnatarii declaraţiilor simbolice de reunire cu România", se arată într-un comunicat de presă al partidului.

La această oră, caravana unirii a trecut deja de satul Lozova, raionul Străşeni. Unioniştii se îndreaptă spre Chişinău, însă fără liderul platformei Acţiunea 2012, George Simion. Nici astăzi el nu a fost lăsat să treacă frontiera moldo-română.
 
Unioniştii au fost blocaţi două nopţi şi trei zile la graniţa dintre România şi Republica Moldova. Nu le-a fost permisă traversarea pentru că ar fi încălcat regimul de frontieră, au avut un comportament agresiv, iar printre ei ar fi fost infiltraţi provocatori.

„Marea Adunare Centenară“ va avea loc mâine, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, cu începere de la ora 12.00.
RECOMANDĂRI