Ministrul Apărării, Custodele Coroanei - Margareta, Principele Radu, la manifestările dedicate Crucii de pe Caraiman
Sursa foto:Agerpres Vizualizari:

Ministrul Apărării, Custodele Coroanei - Margareta, Principele Radu, la manifestările dedicate Crucii de pe Caraiman

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, Custodele Coroanei române, Margareta, şi Principele Radu s-au numărat printre cei care au participat, sâmbătă, la manifestările organizate la împlinirea a 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului de pe Vârful Caraiman.

"Este o zi impresionantă. Armata României îşi face datoria ca de fiecare dată printr-un proiect amplu de consolidare şi restaurare a acestui monument. Un proiect, parte finanţat din bugetul MApN, dar în cea mai mare parte pe fonduri europene. Este modul prin care Armata României înţelege să îşi arate respectul faţă de eroii acestui neam, pentru că dacă în urmă cu 90 de ani această cruce era înălţată în memoria eroilor prahoveni căzuţi în Primul Război Mondial cred că de atunci simbolistica a devenit tot mai amplă. Cred că aici ne putem reculege şi ne putem gândi la toţi cei care au căzut sub drapel de-a lungul vremurilor servindu-şi patria", a declarat ministrul Mihai Fifor, cu această ocazie, scrie Agerpres.

El a dat asigurări că vor fi făcute toate demersurile pentru ca proiectul de reabilitare a monumentului să fie finalizat.

"La finele anului 2020 să putem spune fără niciun fel de rezervă că am reuşit să vedem încă cel puţin 90 de ani ai celebrei cruci de pe Caraiman - un monument care face cât o ţară întreagă. Aici, cred că fiecare român trebuie să meargă măcar o dată în viaţă în pelerinaj pentru a se reculege şi pentru a da pios recunoştinţă celor căzuţi pentru ca astăzi România să fie o ţară liberă, o ţară democrată", a spus ministrul.

Pe de altă parte, el a susţinut că a existat o neconcordanţă între debutul evenimentului şi sosirea reprezentanţilor Familiei Regale.

"Armata României are un deosebit respect pentru Casa Regală. Guvernul României a arătat de fiecare dată profundul respect faţă de Casa regală. A fost o neconcordanţă, o nepotrivire ca timp. A început ceremonia la ora stabilită în program, toată lumea a intrat în program", a mai spus Fifor. 
RECOMANDĂRI