Autorităţile municipale anunţă controale în pieţele şi restaurantele din Chişinău, în acest weekend
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Autorităţile municipale anunţă controale în pieţele şi restaurantele din Chişinău, în acest weekend

În zilele de sâmbătă şi duminică vor fi realizate controale inopinate în pieţe, magazine, centre comerciale, restaurante, săli de sport şi karaoke. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul şedinţei Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chişinău.

Potrivit primarului de Chişinău, Ion Ceban, controalele vor fi efectuate pentru a se vedea cum sunt respectate normele de siguranţă (termometria, dezinfectanţi, distanţa prevăzută, purtarea măştilor.

Totodată, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chişinău a luat decizia de a fi revăzut graficul de muncă a instituţiilor pentru a avea un număr mai mic de persoane în transportul public.

Amintim că, purtarea măştilor de protecţie este obligatorie în toate spaţiile publice deschise din municipiului Chişinău.

"Eu sunt „pro” pentru purtarea măştilor în spaţiul public, atât închis cât şi deschis, dar sunt categoric contra activităţi cluburilor de noapte şi sunt contra la acei agenţi economici care nu întreprind măsurile necesare. Îndemn toată lumea să fie responsabili şi să purtăm măşti de protecţie deoarece nu este nimic complicat", spune Ion Ceban. 

O nouă şedinţă a Comisiei Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chişinău va avea loc săptămâna viitoare.
Similare
RECOMANDĂRI