Campania de promovare a vaccinării în zonele rurale continuă. În luna septembrie, echipele mobile vor ajunge în alte 6 raioane
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Campania de promovare a vaccinării în zonele rurale continuă. În luna septembrie, echipele mobile vor ajunge în alte 6 raioane

Primele 6 raioane cu cea mai joasă rată de vaccinare, în care au ajuns echipele mobile de specialişti în sănătate publică şi comunicare, prin intermediul „Autocarului Sănătăţii” în cadrul campaniei de informare a populaţiei din zonele rurale, au fost: Ştefan-Vodă, Anenii Noi, Cahul, Briceni, Cantemir, Făleşti şi Nisporeni.

Aceştia au mers în fiecare Centru de Sănătate, prin localităţi de la casă la casă şi au discutat cu oamenii despre siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor prezente astăzi în R. Moldova, au dezminţit miturile şi au răspuns la toate întrebările legate de vaccinuri şi vaccinare.

Totodată, au fost desfăşurate instruiri cu specialiştii din domeniul sănătăţii, asistenţa socială, educaţie, autorităţi publice locale, reprezentanţi ai cultelor religioase,  despre beneficiile vaccinării şi cum să comunice eficient cu populaţia despre vaccinuri,  tehnici de consiliere şi de promovare a vaccinării.

Începând cu 14 septembrie, echipele mobile de informare a populaţiei vor merge în raioanele Leova, Drochia, Sângerei, UTA Găgăuzia, Glodeni şi Taraclia. În total, acestea vor ajunge în 24 de localităţi ale ţării, pe parcursul a 4 luni.

Campania de informare a populaţiei din zonele rurale privind importanţa şi beneficiile vaccinării  a fost lansată la 4 august curent şi este realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgenţă la COVID 19 în Republica Moldova” şi are drept scop creşterea acceptabilităţii populaţiei din zonele rurale de a se vaccina împotriva COVID-19. La moment, în Republica Moldova peste 722 de mii de persoane s-au vaccinat cu schema completă.

Similare
RECOMANDĂRI