Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După un an 2020 total diferit, nici Crăciunul nu va mai fi la fel în Europa. Restricţiile anti-pandemice au dus la anularea evenimentelor publice tradiţionale

După un an 2020 total diferit, nici Crăciunul nu va mai fi la fel. Restricţiile anti-pandemice au dus la anularea evenimentelor publice tradiţionale, dar există şi unii care au găsit alternative. În Germania, a apărut prima piaţă de Crăciun care va fi vizitată doar cu maşina. Piaţa va funcţiona după modelul restaurantelor fast-food, iar oamenii vor face cumpărături fără a coborî din maşină. În Italia, masca a devenit accesoriu şi pentru personajele din scenă, care vor prezenta naşterea lui Isus.

LANDSHUT, GERMANIA
Acest targ de Carciun din Bavaria este unul dintre foarte putinele organizate anul acesta in Germania da rnu seamana deloc cu cele din alti ani. Si asta pentru ca poate fi vazut doar din masina. Vizitatorii trec prin fata standurilor si comanda mancare sau suveniruri. Organizatorul este proprietarul unei pensiuni si a spune ca a fost inspirat de restaurantele care au serviciu de tip drive in.

PATRICK SCHMIDT, organizatorul târgului: "Este important pentru mine ca cei care vin să ia mâncare din maşină să aibă o întreagă experienţă. Nu vindem doar clătite sau castane coapte, vindem o experienţă de neuitat. La aceasta experienta contribuie decorul ca include inclusiv zapada artificiala care incepe sa cada atunci cand se apropie o masina".

"Aici am auzit primele colinde de anul acesta şi parcă am intrat un pic în atmosferă. Este o idee fantastidcă. Aşa măcar pot să iau câte ceva de mâncare, la fel ca la oricare altă piaţă de Crăciun. Este grozav. Anual in Germania se organizeaza peste 2500 de targuri de Craciun care atrag 160 de emilioane de vizitatori. Toate au fost insa anulate in 2020 din cauza pandemiei".

NAPOLI, ITALIA
Noul coronavirus a ajuns inclusiv in scena nasterii lui Isus. Unul dintre cei mai apreciati artisti italieni a realizat pentru acest Craciun o lucrare inspirata de actuala criza sanitara.

GENNY DI VIRGILIO, artist din Napoli: "Toate personajele noastre sunt îmbrăcate după moda vremii, dar aşa cum noi trebuie acum să purtăm mască şi să respectăm distanţarea fizică, anul acesta şi personajele din scena naşterii au aceste caracteristici".

Din toate personajele doar pruncul Isus nu are masca - este un simbol prea puternic pentru a fi atins de umbra acestui virus, a declarat artistul italian
Similare
RECOMANDĂRI