Ion Chicu: Comisia pentru Situaţii Excepţionale nu a eliminat obligativitatea poliţei de asigurare medicală pentru cetăţenii care revin în Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Chicu: Comisia pentru Situaţii Excepţionale nu a eliminat obligativitatea poliţei de asigurare medicală pentru cetăţenii care revin în Republica Moldova

Cetăţenii care revin în Republica Moldova de peste hotare nu sunt scutiţi de obligativitatea procurării poliţei de asigurare medicală. Declaraţia premierului Ion Chicu a fost făcută la sfârşitul şedinţei Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Premierul a precizat că absolut toţi cetăţenii Republicii Moldova aflaţi acasă sunt obligaţi să procure poliţa medicală până pe 31 martie, după această dată intrând în vigoare penalităţi.

„Esenţa deciziei de ieri a Comisiei pentru Situaţii Excepţinale este că cetăţenii Republicii Moldova vor fi admişi la bordul avionului din ţările din care decolează, dar vor fi obligate să procure poliţa medicală în cel mult 72 de ore de la intrarea în Republica Moldova”, a spus Ion Chicu.

Şeful Executivului a precizat că, în acest sens, la intrarea în Republica Moldova, cetăţenii vor semna o declaraţie pe propria răspundere că vor procura poliţa de asigurare medicală obligatorie în 72 de ore.

Premierul a menţionat că cetăţenii care nu au poliţe medicale nu vor beneficia de asistenţă medicală gratuită din partea statului, în cazul în care se prezintă la doctor cu alte boli decât coronavirus.

„În cazul în care o persoană este depistată cu coronavirus, sistemul medical al Republicii Moldova o va trata, dar instituţiile statutlui se vor asigura ca fiecare cetăţean să procure poliţa medicală”, a declarat Ion Chicu.

Potrivit premierului, cetăţenii Republicii Moldova care nu posedă poliţa de asigurare medicală nu vor beneficia de acel ajutor de şomaj stabilit prin proiect de lege votat prin asumare de răspundere, care alocă 2775 de lei pe lună”, a spus Ion Chicu. 
Similare
RECOMANDĂRI