Klaus Iohannis, apel către politicieni şi cetăţeni după un record de cazuri COVID-19: Nu lăsaţi garda jos, este în joc viaţa voastră şi a celor dragi
Vizualizari:

Klaus Iohannis, apel către politicieni şi cetăţeni după un record de cazuri COVID-19: Nu lăsaţi garda jos, este în joc viaţa voastră şi a celor dragi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus raportate în ultimele 24 de ore este unul record şi a făcut apel la respectarea regulilor. De asemenea, preşedintele a făcut un apel către politicieni să nu exploateze în scop electoral actuala epidemie de coronavirus şi să sprijinire guvernul Orban în găsirea de soluţii. Şeful statului a solicitat astfel Parlamentului adoptarea în regim de urgenţă a legii Guvernului privind carantina şi izolarea.

Astăzi este o zi tristă. Avem un număr record de persoane găsite pozitiv cu noul coronavirus. Peste 550 de persoane care au fost detectate de ieri până azi”, a spus Iohannis, potrivit Agerpres.

“E a doua lună de stare de alertă şi lucrurile din păcate vedem că nu au evoluat cum ne-am fi dorit cu toţii. Revin la ce am mai spus: răspunderea, în acest moment, e partajată între autorităţi şi cetăţeni. A fost o perioadă dificilă şi ar fi păcat să dăm cu piciorul la rezultatele bune de pînă acuma. Măsurile sunt foarte simple: Masca, distanţa şi spălatul pe mâini. Trebuie să fim foarte atenţi la ce ne spun unii şi alţii, fiindcă în loc să fim de aceeaşi parte, vedem că sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această epidemie”, a spus Iohannis.

“Suntem intr-o situaţie foarte complicată, e momentul să lăsăm divergenţele politice la o parte şi să ne concentrăm pe soluţii. Solicit Parlamentului să dezbată in regim de urgenţă legea care reglementează carantina şi izolare. Nu e momentul să disperăm, dar nici să lăsăm garda”, a spus preşedintele

În acelaşi context, preşedintele a făcut şi un apel la responsabilitate adresat cetăţenilor.

“Haideţi să facem un efort să continuăm, nu lăsaţi garda jos, este în joc viaţa voastră şi a celor dragi dumneavoastră. Nu vorbim de politică, de opinii personale, ci de o boală care a rămas în societate. Virusul nu ţine cont de graniţe, de legi, de diferite abordări pur administrative”.

El a făcut apel la purtarea măştii de protecţie, la distanţă fizică şi la spălarea mâinilor.

“Răspunderea în acest moment este partajată între autorităţi şi cetăţeni. A fost o perioadă foarte dificilă şi ar fi foarte păcat să dăm cu piciorul la ce am realizat până acum”, a afirmat şeful statului.

Preşedintele 

Similare
RECOMANDĂRI