Lucrătorii medicali, care nu s-au vaccinat anti COVID-19, nu vor beneficia de indemnizaţia unică de 16 mii de le, în cazul în care se vor infecta
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lucrătorii medicali, care nu s-au vaccinat anti COVID-19, nu vor beneficia de indemnizaţia unică de 16 mii de le, în cazul în care se vor infecta

Lucrătorii medicali care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 nu vor beneficia de indemnizaţia unică de 16 mii de lei din partea statului în cazul în care se vor infecta cu noul coronavirus. Nici indemnizaţia de o sută de mii de lei nu va mai fi acordată în cazul decesului lucrătorului medical infectat cu noul coronavirus, dacă acesta nu era imunizat. Prevederile se conţin într-un proiect de hotărâre de Guvern, prezentat de Ministerul Sănătăţii pentru consultări publice, transmite IPN.

Proiectul propus de Minister mai prevede că şi întreţinătorul care urmează să ridice indemnizaţia de o sută de lei trebuie să fie vaccinat. Campania de imunizare împotriva COVID-19 a fost iniţiată în Republica Moldova în martie 2021, iar lucrătorii medicali au constituit grupul ţintă prioritar pentru vaccinare şi, conform Planului Naţional de Imunizare anti COVID-19, au fost prima categorie pentru care vaccinul a fost disponibil de la etapa întâi de aprovizionare cu vaccin.

„Vaccinarea împotriva COVID-19 constituie măsura eficientă de prevenire şi reducere a riscului de îmbolnăvire. Odată ce a fost asigurat şi în continuare se asigură accesul universal la vaccin pentru toţi angajaţii sistemului de sănătate, lucrătorii medicali care evită sau refuză administrarea vaccinului nu se vor mai încadra în categoria celor eligibili pentru a beneficia de indemnizaţia oferită din partea statului în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire”, precizează Ministerul Sănătăţii.

Consultările publice asupra proiectului se încheie pe 19 septembrie. Anterior, profesorii nevaccinaţi au fost obligaţi să prezinte o dată la două săptămâni, din cont propriu, un test negativ anti COVID-19.

Similare
RECOMANDĂRI