„Mergem protejaţi la şcoală!” Ministerul Sănătăţii anunţă organizarea maratoanelor de vaccinare în toate raioanele R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Mergem protejaţi la şcoală!” Ministerul Sănătăţii anunţă organizarea maratoanelor de vaccinare în toate raioanele R. Moldova

În toate regiunile Republicii Moldova, în zilele de sâmbătă şi dumincă 21-22 august,  vor fi organizate maratoane de vaccinare împotriva COVID-19 sub genericul „Mergem protejaţi la şcoală”. Despre aceasta a anunţat Ministerul Sănătăţii, care precizează că scopul acestora este de a stimula imunizarea în rândul cadrelor didactice, iar procesul educaţional să fie asigurat pe deplin în noul an şcolar.

„Sunt invitate în special cadrele didactice, alţi angajaţi din sistemul de învăţământ, părinţi, bunici şi membrii familiilor. Totul pentru a oferi celor mici posibilitatea de a merge la şcoală în siguranţă şi de a se bucura de un proces educaţional calitativ, în condiţiile destul de complicate ale pandemiei COVID-19”, precizează Ministerul Sănătăţii prin intermediul unui comunicat de presă.

Acţiunile se vor desfăşura în punctele de vaccinare din cadrul instituţiilor de asistenţă medicală primară raionale şi locale, în intervalul orelor 08:00 şi 18:00. În municipiul Chişinău, activităţile de imunizare vor fi organizate suplimentar la Centrul Municipal de Vaccinare de pe strada Petru Rareş 18.

Vaccinarea se face fără programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate. Gama largă de vaccinuri utilizate în cadrul maratoanelor sunt sigure şi eficiente.

Similare
RECOMANDĂRI