Natalia Gavriliţa: Încă nu ştim care vor fi consecinţele Omicron în R. Moldova, unde rata de vaccinare este mică
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Natalia Gavriliţa: Încă nu ştim care vor fi consecinţele Omicron în R. Moldova, unde rata de vaccinare este mică

Noi încă nu ştim care vor fi consecinţele într-o ţară precum R. Moldova, unde rata de vaccinare anti COVID-19, din păcate, este la 30%. Declaraţia a fost făcută de prim-ministrul Natalia Gavriliţa, într-un interviu oferit Ziarului de Gardă.

Premierul a precizat că din cauza ratei mici de vaccinare anti COVID-19 din R. Moldova, iar valul cu noua variantă Omicron ar putea afecta mai mult cetăţenii.

„Copiii nu sunt vaccinaţi şi se îmbolnăvesc. De această dată, cu tulpina Omicron, copiii sunt purtători şi se îmbolnăvesc şi distribuie infecţia mult mai mult decât în tulpina Delta. Nu ştiu la ce recomandări ale OMS vă referiţi pentru că ele se schimbă în dependenţă de situaţia. Noi am văzut cum se comportă tulpina Omicron în ţări cu rate foarte înalte de vaccinare. Noi încă nu ştim care vor fi consecinţele într-o ţară precum R. Moldova, unde rata de vaccinare, din păcate, este la 30%”, a declarat pentru zdg.md Natalia Gavriliţa.

Precizăm că, Comisia Naţională Extraordinară în Sănătate Publică (CNESP) a anunţat că învăţământul din R. Moldova trece în regim online pentru o perioadă de două săptămâni. De asemenea, la intrarea în orice spaţiu închis, excepţie fiind servicii esenţiale - magazinele alimentare, farmacii, unităţi medicale şi de vaccinare, bănci, furnizori de servicii poştale şi de curierat, etc, cetăţenii vor fi obligaţi să prezinte certificatul COVID-19.


 
Similare
RECOMANDĂRI