OMS afirmă că va fi nevoie de câteva săptămâni pentru a înţelege mai bine impactul noii variante de COVID-19
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

OMS afirmă că va fi nevoie de câteva săptămâni pentru a înţelege mai bine impactul noii variante de COVID-19

Va fi nevoie de "câteva săptămâni" pentru a înţelege nivelul de transmisibilitate şi de virulenţă al noii variante de COVID-19 detectată pentru prima dată în Africa de Sud şi numită B.1.1.529, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează Agerpres.

Experţii OMS, însărcinaţi cu monitorizarea evoluţiei coronavirusului, se întrunesc vineri pentru a stabili dacă noua varianta ar trebui clasificată drept "îngrijorătoare" sau "de urmărit", a explicat Christian Lindmeier, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul ONU de la Geneva.

Totodată, OMS a avertizat ţările în legătură cu impunerea imediată de restricţii de călătorie legate de noua variantă B.1.1.529 de coronavirus.

"Permiteţi-mi să reiterez poziţia noastră oficială: OMS recomandă ţărilor să continue să aplice o abordare ştiinţifică şi bazată pe riscuri", a subliniat Christian Lindmeier.

"În acest moment, implementarea de măsuri de restricţii de călătorie nu este recomandată", a mai spus Christian Lindmeier.
Similare
RECOMANDĂRI