Situaţie îngrijorătoare în Europa. Peste 76 de mii de noi infectări în Germania. Catalonia, cu o incidenţă uriaşă, impune certificatul verde pentru spaţiile închise
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Situaţie îngrijorătoare în Europa. Peste 76 de mii de noi infectări în Germania. Catalonia, cu o incidenţă uriaşă, impune certificatul verde pentru spaţiile închise

Chiar şi înainte de apariţia noii tulpini sud-africane, situaţia epidemiologică din Europa era îngrijorătoare. În Germania este de-a dreptul dramatic, cu peste 76 de mii de cazuri înregistrate astăzi. Pentru prima oară de la debutul pandemiei, aviaţia militară a fost mobilizată pentru transferul pacienţilor, relatează stiriletvr.ro.

Pentru prima oară de la debutul pandemiei, Germania a activat aşa-numitele unităţi de terapie intensivă aeropourtate, avoane Airbus A310 MedEvac care vor transfera pacienţi din acele regiuni unde spitalele sunt sub presiune. La bord sunt şi 8 sau 10 paramedici care ajută la transferul în siguranţă al pacienţilor.
 

Sudul şi estul Germaniei sunt zonele cele mai afectate, unde incidenţa a depăşit o mie de cazuri la suta de mii de locuitori.

Ieri, Germania a depăşit borna de 100 de mii de morţi de Covid, pentru ca astăzi să anunţe un nou record: peste 76 de mii de infectări. Şi nu puţine sunt cazurile grave.

Lothar Wieler, directorul Institutului Robert Koch: Acum avem peste 4 mii de pacienţi la terapie intensivă, iar numărul lor creşte în toate landurile. Doar în ultima săptămână, în jur de 2 mii de bolnavi au fost internaţi la ATI.

Jens Spahn, ministrul Sănătăţii din Germania: În această situaţie dificilă un lucru este clar: este absolut vital ca numărul de contacte sociale să scadă. Acestea trebuie reduse dramatic, altfel totul este în van.

Între timp, şi regiunea spaniolă Catalonia a anunţat că impune certificatul verde pentru a intra în orice fel de spaţiu închis, inclusiv baruri şi restaurante.

Până acum, documentul era necesar doar în cluburi de noapte şi la evenimente cu public numeros, cum este cazul festivalurilor de muzică.

Incidenţa cazurilor în Catalonia a ajuns la 170 la suta de mii de locuitori, peste media naţională de 149.

Similare
RECOMANDĂRI