VIDEO. Europa de Est a depăşit pragul de 5 milioane de infectări şi devine regiunea cu cele mai multe cazuri de coronavirus de pe continent
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Europa de Est a depăşit pragul de 5 milioane de infectări şi devine regiunea cu cele mai multe cazuri de coronavirus de pe continent

Europa de Est a depăşit sâmbătă pragul de 5 milioane de cazuri COVID înregistrate de la începutul pandemiei. Până acum, bătrânul continent a raportat, în total, peste 15 milioane de îmbolnăviri, devenind astfel regiunea cu cel mai mare număr de cazuri, potrivit stiriletvr.ro.

Regiunea est-europeană, care cuprinde Belarus, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, R. Moldova, România, Rusia, Slovacia şi Ucraina, are cel mai mare număr de cazuri COVID-19 din Europa.


Pragul de 5 milioane de îmbolnăviri a fost depăşit sâmbătă.

În ultima săptămână, în Europa de Est au fost raportate, în total, peste 82 de mii de cazuri, într-o singură zi, iar media deceselor e de 1.500 zilnic.

Polonezii au lansat astăzi un plan pe 100 de zile pentru stăvilirea pandemiei. Guvernul de la Varşovia speră ca, după aceste 100 de zile, să fie disponibil vaccinul şi situaţia să se amelioreze.

Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: "Acest plan de 100 de zile de solidaritate include măsuri privind protejarea sănătăţii şi salvarea unui număr cât mai mare de vieţi şi a milioane de locuri de muncă".

De sâmbăta viitoare, în Polonia se redeschid centrele comerciale, dar şcolile, restaurantele, sălile de fitness, cinematografele şi teatrele rămân închise.

Şi în Cehia se relaxează măsurile, începând de luni. Magazinele vor putea fi deschise până la 23.00 - acum se închid la 21.00.

Copiii din clasele mici reîncep şcoala de săptămâna viitoare, iar apoi, treptat, şi elevii din clasele mai mari, precizează ministrul ceh al Sănătăţii.

Similare
RECOMANDĂRI