VIDEO. Persoanele cu alergii nu prezintă un risc crescut pentru infectarea cu COVID-19
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Persoanele cu alergii nu prezintă un risc crescut pentru infectarea cu COVID-19

Un strănut sau o respiraţie îngreunată şi o senzaţie de tuse dau fiori în aceste vremuri în care noul coronavirus ne-a dat tuturor viaţa peste cap. Însă, astfel de simptome, sunt foarte bine cunoscute de cei care suferă de alergii, potrivit stiriletvr.ro.


Pacienţii cu astm şi rinită alergică sunt mai îngrijoraţi, însă, nu trebuie să intre în panică spun medicii.

 

Deşi persoanele cu alergii respiratorii, în special astm, pot fi considerate ca având un risc posibil mai mare pentru COVID-19, din fericire, datele disponibile până acum arătă că, în general, aceşti pacienţi nu sunt afectaţi sever.

Comisiei de Specialitate Alergologie şi Imunologie Clinică pentru pacienţii cu alergii respiratorii în timpul pandemiei COVID-19

Există acest mit că pacienţii noştri sensibilizaţi la diferite alergene respiratorii sunt la risc pentru alte infecţii, în special de cea cu virusul Sars Cov 2. Răspunsul până acum după toate studiile efectuate de la începutul pandemiei arată că nu reprezinta un risc suplimentar, a declarat pentru TVR, Roxana Bmbacea, medic primar alergologie şi imunologie clinică si presedinta Societatii Romane de Alergologie si Imunologie din ţara noastră.

Similare
RECOMANDĂRI