150 de edituri vor participa la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău
Sursa foto:ipn.md Vizualizari:

150 de edituri vor participa la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău

Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret se va desfăşura la Chişinău, în perioada 19-22 aprilie, la Centrul „Moldexpo”. La ediţia din acest an, inaugurată pe 19 aprilie, vor participa 150 de edituri şi distribuitori de carte din Republica Moldova, România, Franţa, Germania, China, Lituania, Rusia, Polonia şi Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă al Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”, citat de IPN, cartea-surpriză care va fi oferită gratuit copiilor-vizitatori este „Poezii mici de crescut mare”, de Vasile Romanciuc. În cadrul salonului, vor fi lansate 80 de titluri de carte.

Pe lângă standurile editurilor şi distribuitorilor de carte, vor putea fi vizitate expoziţiile: „Centenarul Unirii Basarabiei cu Ţara” a Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău; „Din străbuni am moştenit” a copiilor de la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „Artico” şi „Cărţile adună prietenii”, care va include cărţile scriitorilor din România, Lituania, Rusia, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan.

În aceste zile, la standul Bibliotecii „Ion Creangă”, se va desfăşura concursul de lectură „Cine citeşte se-mbogăţeşte”.

Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii va organiza atelierul „Reguli de siguranţă” pentru copiii de 3-6 ani şi atelierul pentru părinţi „Sentimente de părinte – cum le stăpânim”.

În cadrul Salonului va avea loc Conferinţa Internaţională cu tema: „Biblioteca şi lectura copiilor: provocări actuale” şi Panelul de discuţii cu tema: „Literatura şi cartea pentru copii în lumea modernă”, la care vor participa bibliotecari, scriitori, cercetători literari din Republica Moldova, România, Suedia, Lituania, Rusia, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan.

Festivitatea de premiere a laureaţilor salonului va avea loc la 22 aprilie, ora 12.00.

Similare
RECOMANDĂRI