Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Actorii teatrului municipal pentru copii "Guguţă" au prezentat, astăzi, în premieră, spectacolul Ivan Turbincă

Actorii teatrului municipal pentru copii "Guguţă" au prezentat, astăzi, în premieră, spectacolul Ivan Turbincă, după îndrăgita poveste scrisă de Ion Creangă. Toată lumea a fost încântată pentru că pandemia i-a ţinut, până acum, departe de sălile de teatru.

Rolul lui Ivan Turbincă i-a revenit actorului, Eugeniu Nicov. Personajul, prin bunătatea şi isteţimea lui, reuşeşte să facă o mulţime de fapte bune, iar acest lucru îi aduce nemurirea.

„E despre libertate, îţi oferă mai multe şanse şi tu mereu te duci, pe lina a ta vieţii, uneori o dai în bară, dar totuşi Turbincă la sfârşit îi  fericit  sau nu se ştie. Este o replică în spectacol că nu se ştie poate şi în ziua de azi este acest Ivan, pentru că moartea nu îi ia sufletul”, a spus EUGENIU NICOV, actor.

În spectacol, Ivan se luptă cu forţele răului care îl ispitesc pe tot parcursul călătoriei sale.

„Ei doar îşi fac meseria.-Trebuie şi din aştia, fix aşa cum o face şi Dumnezeu. Şi între timp vine Ion care îi învaţă cumva minte”, a spus ION DUDCA, actor.

Spectatorii au trebuit să respecte măsurile de protecţie Covid-19 dar s-au bucurat de spectacol.
Am aşteptam cu mult drag deschiderea pentru că pe timpul carantinei nu am avut posibilitate să  ieşim la diferite evenimente, manifestaţii, teatre.

Premiera a fost aşteptată şi de actori, care au fost lipsiţi până acum de aplauzele micilor spectatori.

„Copii sunt dornici, spectactorul a clocotit şi la un momendat dat, eu sunt sigură că acest spectacol eu vor veni să-l vadă cel puţin o dată. Când ţi-e sete tare, tare, bei şi nu prea simţi gustul. Eu mă bucur pentru ei şi sunt atât de fercită că am spectatori.”, a spus GABRIELA LUNGU, directorul Teatrului "Guguţă".

Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta de peste 7 ani iar preţul unui bilet este de doar 50 de lei.
Similare
RECOMANDĂRI