Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Armand Goşu şi Igor Munteanu au lansat o carte despre regimurile politice din estul Europei

Analistul politic din România, Armand Goşu şi deputatul Igor Munteanu, au lansat, la Chişinău, cartea „Democraţia sub asediu”. Lucrarea prezintă starea democraţiei după 30 de ani de la căderea comunismului.

Autorii au analizat situaţia politică din România, Ungaria, Turcia, Federaţia Rusă şi Republica Moldova.

„Această carte reprezintă o primă încercare de a teoretiza despre conceptul de regim politic, atât în România, cât şi în Republica Moldova în ultimul deceniu şi jumătate”, a declarat analistul politic din România, Armand Goşu, co-autor.

„Ideile care stau la baza acestei cărţi sunt legate de forţa angajamentului cetăţenesc despre statele care trebuie să se apere de democraţie, care trebuie să se apere de forţe ostile, despre puterea regimurilor clientelare care lucrează în reţea”, a precizat co-autorul Igor Munteanu.

„Evident că cititorul se va pronunţa asupra impactului acestei lucrări. Este una dintre analizele cele mai pertinente asupra fenomenului oligarhiei şi evoluţiei acestui tip de regim în Europa şi în Republica Moldova”, menţionează doctorul în istorie Virgiliu P. Slariuc.

„Şi este interesant într-adevăr să vedem şi în termeni comparaţi, pentru că în felul acesta putem învăţa. Nu în ultimul rând, vreau să spun că modernizarea bineînţeles că este un truism, dar modernizarea presupune şi cultură urbană, iar cultura urbană presupune, în special, dezbaterea de idei, iar această carte are foarte multe idei interesante”, susţine Iulian Fruntaşu, diplomat, moderator TVR MOLDOVA.

Potrivit autorilor, cartea aduce cititorului o serie de informaţii, elemente explicative şi ipoteze care pot clarifica tabloul general al procesului„de-democratizare" din regiunea de Est a Europei.
Similare
RECOMANDĂRI